Ειρήνη Κ. Θεοδωρίδη

                                                                                                                                                           15/9/19,Αθήνα

«I AM BACK» καλησπέρες σε όλες και όλους.
 

Όπως καταλάβατε επέστρεψα με περισσότερες συνεντεύξεις και εξομολογήσεις. Βέβαια είχα αναφέρει ότι θα συνεχίσω λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο αλλά είπα ένα μικρό ψεματάκι. Είναι η μόνη φορά που είπα ψέματα σε Φωτεινιώτες και δε θα ξαναγίνει!
 

Στα δικά μας όμως και στην παρουσίαση της ξανθιάς με γαλάζια ή πράσινα μάτια. Ποτέ δεν κατάλαβα! Είναι μια κυρία που δεν έχει ρίζες από το Φωτεινό αλλά δηλώνει Φωτεινιώτισσα και αυτό μας αρκεί. Είναι ένας άνθρωπος που αν είναι δίπλα σου σε κάνει να ανθίζεις (κλεμμένο αυτό το ρητό από την ίδια)!
Για συστήσου καλή μου!


Καλησπέρα! Τίνος είσαι εσύ;;;

 

Καλησπέρα, είμαι η Ειρήνη Θεοδωρίδη του Κωνσταντίνου και της Χρυσής. Είμαι είκοσι ετών αν και δεν τα έχω κλείσει ακόμα και έχω έναν μικρότερο αδελφό τον Τριαντάφυλλο. Σπουδάζω Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας  βέβαια βρίσκομαι μόλις στο πρώτο έτος αλλά δηλώνω πολύ ευχαριστημένη.
Τέλος μου αρέσει να τραγουδάω συνέχεια και παντού.

 

Τι ήρθες να κάνεις στο Φωτεινό, να μας κλέψεις τους άνδρες;

 

(Γελάει) Όχι δεν είναι για αυτό, προφανώς. Την πρώτη φορά που επισκέφθηκα το Φωτεινό ήταν πριν από πέντε χρόνια όταν δέχτηκα μια πρόσκληση από την παιδική μου φίλη Θεοδώρα Συλαϊδή ώστε να περάσω τις καλοκαιρινές διακοπές μου μαζί της. Βέβαια για να πω την αλήθεια στην αρχή ήμουν πολύ επιφυλακτική και φοβισμένη καθώς δεν ήξερα κανέναν. Ωστόσο η αγάπη που δέχτηκα από τους Φωτεινιώτες, μικρούς και μεγάλους, με έκανε να λαχταρώ αυτόν τον τόπο και να τον επισκέπτομαι κάθε καλοκαίρι ανελλιπώς.

 

Ποια είναι τα σχέδια σου ή οι στόχοι σου  για το μέλλον;

 

Έχω τόσα πολλά σχέδια και στόχους στο μυαλό μου που δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Αρχικά ο κύριος στόχος μου είναι να γίνω μια πολύ καλή γιατρός και να βοηθάω κάθε άνθρωπο γύρω μου που το έχει ανάγκη. Επίσης θα ήθελα να πάω στην Αφρική στους γιατρούς χωρίς σύνορα και να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου ώστε να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ. Έπειτα θα ήθελα να ταξιδέψω σε όλα τα νησιά της Ελλάδας και να επεκτείνω τα ταξίδια μου και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης χωρίς να ξοδεύω πολλά χρήματα. Θα ήθελα επίσης να έχω αποκτήσει ένα παιδάκι στα είκοσι πέντε χρόνια της ζωής μου. Τέλος ένας από τους στόχους μου είναι την επόμενη μέρα από την σημερινή να είμαι καλύτερος άνθρωπος και η βελτίωση αυτή να μην έχει ταβάνι.

 

Θα ήθελες να μου πεις ένα μέρος που σε συναρπάζει στο Φωτεινό και γιατί;

 

Δύσκολη η ερώτηση σου. Κοίτα δεν μπορώ εύκολα να ξεχωρίσω ένα μέρος του χωριού διότι δεν υπάρχει ένα πού να μην έχω καλές και ευχάριστες αναμνήσεις. Ωστόσο αν έπρεπε να διαλέξω νομίζω πως η «Ηχώ» θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Είναι ένα μέρος που σου προσφέρει γαλήνη και εμένα προσωπικά μου δίνει την δυνατότητα να σκέφτομαι και αναθεωρώ πράγματα βλέποντας αυτήν την απίστευτη και μοναδική θέα. Λατρεύω την καλοκαιρινή στιγμή που το ρολόι δείχνει 7:23 και ξέρω πως θα κοιτάξω προς τα βουνά και θα βιώσω ένα ακόμα ξημέρωμα. Η στιγμή αυτή με γεμίζει ελευθερία και δύναμη για το υπόλοιπο της ημέρας.

Ήρθε η ώρα να δώσεις και εσύ το ξεχωριστό μήνυμα σου στους Φωτεινιώτες.

 

Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους Φωτεινιώτες μέσα από την καρδιά μου διότι με αγκάλιασαν και με δέχτηκαν σαν μέλος της οικογένειας τους. Ούτε στιγμή δεν ένιωσα ότι δεν ανήκω εκεί. Επίσης θα ήθελα να τους προτρέψω να είναι μονιασμένοι και αγαπημένοι όπως ακριβώς τους γνώρισα. Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχάσουν τον τόπο τους διότι οι ρίζες τους έχουν συμβάλλει στην απόκτηση της ταυτότητας τους και του χαρακτήρα τους. Είναι πολύ σημαντικό κατά την γνώμη μου να μεταλαμπαδευτεί αυτή η μαγεία και στις επόμενες γενιές.

 

Για την ιστορία την ημέρα της συνέντευξης βγήκαμε για καφέ τον οποίο και κέρασε μετά από μεγάλη μάχη! Τίμια! Αυτή ήταν λοιπόν η Ειρήνη περήφανος λέγοντας η καλύτερη μου φίλη. Την ευχαριστώ πολύ που δέχτηκε να μου ανοιχτεί.

Όσον αφορά εσάς, μπορείτε να στέλνετε τα σχόλια σας και τις προτάσεις σας στην ιστοσελίδα, στην καρτέλα η άποψη σας, ή στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook.
H επόμενη συνέντευξη είναι διαφορετική… Μείνετε συντονισμένοι, κάθε Κυριακή θα δημοσιεύεται Φωτεινιώτικη εξομολόγηση…
Τα φιλιά μου!