Έκτορας-Νικόλαος Η. Αναγνωστόπουλος

                                                                                                                                              13/10/19,Αθήνα

"85 ημέρες για τα Χριστούγεννα" καλησπέρες σε όλες και όλους.

Σήμερα έχω την τιμή και την χαρά να μιλήσω με έναν μπασκετικό τύπο, η αγάπη του οποίου για το Φωτεινό τον οδηγεί στο να το επισκέπτεται σε κάθε ευκαιρία... Ακόμη κι όταν όλες οι διακοπές έχουν περάσει, ακόμα κι όταν ο περισσότερος κόσμος έχει φύγει, ακόμα κι αν είναι για μονάχα λίγες ώρες! Η καλή του διάθεση, η όρεξη κι ο ενθουσιασμός του μας συναρπάζουν, καθώς ακούραστος φροντίζει να περνάει κι αυτός και εμείς μαζί του, όσο πιο καλά μπορεί τις διακοπές του στο Φωτεινό. Ας γνωριστούμε… Α, και να μην ξεχάσω… Πάτρααααααααααααα…


Καλησπέρα! Τίνος είσαι εσύ;;;

 

Καλησπέρα, ειμαι ο Έκτορας Νικόλαος Αναγνωστόπουλος, του Ηλία και της Ευτέρπης Αναγνωστόπουλου, εγγονός του Νίκου και της Τασίας Πανέτα. Ελπίζω να καταλάβατε! Α, και να συμπληρώσω, αδερφός του σκηνοθέτη σας... Ελπίζω και πάλι να καταλάβατε! Σπούδασα Διοίκηση και Διαχείριση Οικονομίας στη Λάρισα (αν και θα μπορούσα να πάω και στην Πάτραααα(γελάει!). Είμαι στο 28ο έτος και εργάζομαι ως υπεύθυνος εξωτερικών παραγγελιών και πωλήσεων σε εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων στα Τρίκαλα.

 

Τι είναι αυτό που σε κάνει να έχεις διάθεση και όρεξη για όλα;

 

Η ιδιαίτερη τοποθεσία του Φωτεινού, που συνδυάζει το ύψωμα με τη θέα του Αμβρακικού, εν ολίγοις το ρητό 'βουνό με θάλασσα', είναι κάτι που σου δίνει ώθηση στο να ασχοληθείς με οποιαδήποτε δραστηριότητα πέσει στο τραπέζι! Επομένως, το μόνο που δε θέλω να κάνω, είναι απλώς να κάθομαι. Αντιθέτως, κυνηγάω τη διασκέδαση με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, ακόμα κι αν αυτό δε συνάδει με τις αντιλήψεις όλων, αλλά μάντεψε... (και κλείνει το μάτι!) Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά άτομα που να μοιράζονται την ίδια σκέψη, συμπράτωντας σε μια δημιουργία αξέχαστων στιγμών που θα μας συντροφεύουν και θα εξιστορούμε στους νεότερους, αλλά και στους δικούς μας απογόνους... Για όσους πάλι δε μπαίνουν σε αυτόν τον ''κόπο''... Ε, ας διηγούνται τις δικές μας! (χαμογελάει!)

 

Πώς πιστεύεις ότι θα είναι ο Έκτορας στα 40 του;

 

Όχχχι 50 μα.... Λοιπόν, πρώτα απ' όλα, εύχομαι να είμαι υγιής, ώστε να συνεχίζω να παίζω ακόμα όλα τα αγαπημένα μου αθλήματα! Στη συνέχεια, εφόσον θα έχω γιο, θα τον μυούσα σίγουρα στο μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, ενώ αν θα έχω κόρη... Θα την ωθούσα να ασχοληθεί με το χορό και τις πολεμικές τέχνες, παράλληλα με την αγορά δίκανου (για μένα)! Το ότι θα βρίσκομαι σε μια τέτοια ηλικία, δε σημαίνει πως θα βρεθεί κάτι να σταθεί εμπόδιο, ώστε να ζω σε έντονους ρυθμούς και να καταλήξω να βιώνω μια βαρετή ρουτίνα... Το μότο μου είναι: Ζήσε τη στιγμή, κάνε αυτό που θες και μη σε απασχολεί κανένας και τί-πο-τα.

 

Επειδή γνωρίζεις το αντικείμενο σωστά λόγω σπουδών, πιστεύεις ότι αν κάποιος ξεκινούσε μια επιχείρηση στο Φωτεινό ή την Άρτα θα είχε την απαιτούμενη επιτυχία;

 

Τώρα σοβαρά περιμένεις απάντηση σε αυτό; Θες να προδώσω από τώρα την ιδέα μου, ή να τη χαρίσω έτσι απλά στον καθένα; (γελάει!) No pay, no play, που λένε και στα γήπεδα του μπάσκετ! Πέρα από αυτά, την επιτυχία κανείς δε μπορεί εκ των προτέρων να τη διασφαλίσει, αφού κάθε επιχείρηση αποτελεί κι ένα ρίσκο, ευθύς εξαρχής, με το που θα κόψει το πρώτο ''Ζ''. Σίγουρα, δε θα συνιστούσα να ανοίξει ΚΕΘΕΑ, άδικος κόπος! (γελάει!) Το παν στο θέμα επιχείρησης είναι το σωστό τάιμινγκ και η παροχή υπηρεσιών ανάλογα με τις ανάγκες του τόπου και των ανθρώπων. Οποιοσδήποτε μπορεί να σκεφτεί μια καλή ιδέα, είτε για το χωριό μας είτε για μέσα στην πόλη, ωστόσο η υλοποίηση της είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση... Οφείλει να ξεκινήσει με ένα όσο το δυνατόν πιο μελετημένο από όλες τις απόψεις σχεδιασμό, οικονομικό κι επιχειρηματικό. Έπειτα, τα άτομα και οι συνεργάτες που θα απευθυνθεί για βοήθεια και στήριξη, να είναι διαλεγμένοι προσεκτικά, με γνώμονα πάντοτε την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό τους, κι όχι με κριτήριο τις διαπροσωπικές σχέσεις και τις συστάσεις τρίτων (ολίγον τι ασχέτων!). Διότι, η τελική ευθύνη, καλώς ή κακώς, επιστρέφει στον ίδιο τον επιχειρηματία.

 

Θα ήθελες να δώσεις ένα μήνυμα στους Φωτεινιώτες;

 

Θα πρωτοτυπήσω και θα δώσω δύο μηνύματα! Το πρώτο έχει να κάνει με τις αθλητικές διοργανώσεις που αναλαμβάνει ο πολιτιστικός σύλλογος... Η προσπάθεια τους είναι σημαντική, αλλά θεωρώ πως πρέπει να ενισχυθεί κι άλλο, ώστε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερο τις νεότερες γενιές. Πιστεύω πως όλοι θα αγκαλιάσουν ακόμη και καινούργιες δραστηριότητες και ιδέες υπάρχουν αρκετές, αρκεί επιτέλους να υλοποιηθούν! Με χαρά αντικρίζω άτομα παλιότερων γενιών, ακόμα κι από αυτές των γονιών μας να έρχονται και να συμμετέχουν με μεράκι, ενώ από την άλλη με θλίψη βλέπω πιτσιρίκια να απέχουν, προτιμώντας επιβλαβείς για την υγεία συνήθειες, με αποτέλεσμα την παχυσαρκία, το αλόγιστο κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί, αρκεί να τους καθοδηγήσουμε σωστά. Το δεύτερο, αφορά ένα φαινόμενο που λαμβάνει γεγονός επαναλαμβανόμενα τα τελευταία χρόνια... Είναι η αδυναμία φυσικής στήριξης ή ακόμα και η παντελής έλλειψη, σε ότι έχει να κάνει με τα κοινά των νέων και το τμήμα τους. Το χειρότερο είναι ότι αυτό εξαπλώνεται ακόμα και στους ίδιους τους νέους, κάνοντας όλους λίγο έως πολύ, συνένοχους! Πολλές φορές, τα ίδια τρία - τέσσερα άτομα τρέχουν κάθε μέρα, σε πολλά μέτωπα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των δραστηριοτήτων και άλλοι στέκονται ακριβώς δίπλα τους άπραγοι, δείχνοντας αδιάφοροι. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να βάλουμε έστω από ένα λιθαράκι, διαφορετικά κι οι ελάχιστοι εθελοντές που απέμειναν, αναπόφευκτα θα ''κλατάρουν'' κι αυτό θα είναι ζημιογόνο για άπαντες. Βάσει δυνατοτήτων μας, πιστεύω πως αξίζουμε σίγουρα παραπάνω από ένα αυγουστιάτικο πανηγύρι, καθώς ο κόσμος δίνει το παρόν με ζήλο σε οποιαδήποτε όμορφη πρωτοβουλία έχουν φέρει εις πέρας!

Αυτός ήταν ο Έκτορας κυρίες και κύριοι, χειμαρρώδης και σταράτος! Τον ευχαριστώ πολύ για την ωραία αυτή συνέντευξη, που την περίμενα πως και πως.

Όσον αφορά εσάς, μπορείτε να στέλνετε τα σχόλια σας και τις προτάσεις σας στην ιστοσελίδα, στην καρτέλα η άποψη σας, ή στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook.
H επόμενη συνέντευξη θα είναι θορυβώδης…
Τα φιλιά μου!