Λάμπρος Ε. Πανέτας

                                                                                                                                                              1/8/19,Αθήνα


Ξένοιαστες καλησπέρες διακοπών σε όλους και όλες.


Σήμερα έχω την τιμή να μιλάω με έναν νεαρό που το χιούμορ του ξεχειλίζει και δεν μαζεύεται. Είναι ο πιο αστείος άνθρωπος που θα μπορούσατε να γνωρίσετε αλλά και ο πιο καλόκαρδος. Τυπικός στα καλοκαιρινά του ραντεβού με τις εκδηλώσεις του Συλλόγου και διαθέσιμος όποτε τον χρειαστείς.
Ας τον γνωρίσουμε!

 

Τίνος είσαι εσύ;

Είμαι ο Λάμπρος Πανέτας της Θεοδωρούλας και του Βαγγέλη και  έχω τρία αδέρφια, τον Νίκο, την Γιώτα και τον Βασίλη. Σπουδάζω στο ΙΕΚ Δέλτα Αθηνών ζαχαροπλαστική ενώ ήδη έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου στην μαγειρική. Αυτή την στιγμή δουλεύω ως εποχιακός υπάλληλος σε μια μεταφορική εταιρεία στην Άρτα. Βρίσκομαι στην ηλικία που δεν χωράει αμφισβήτηση πως είναι η καλύτερη.
 

Ναι δεν μας είπες όμως ποια ηλικία είναι αυτή!
Και επίσης πιστεύεις πως ως μάγειρας έχεις επαγγελματική αποκατάσταση;


Α ναι-ναι-ναι 21 δηλώνω πως είμαι. Πιστεύω πως το να είσαι καλός μάγειρας στην Ελλάδα είναι προνόμιο και ιδιαίτερα αν στηρίζεις και τις γνώσεις σου στην ελληνική κουζίνα καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε ο τουρισμός είναι πολύ κερδοφόρος στην χώρα μας. Πέρα από την οικονομική αποκατάσταση που σου προσφέρεται σε κάθε σεζόν καλοκαιριού ή χειμώνα, αξίζει να αναφέρω πως με το επάγγελμα αυτό ταξιδεύω σε μέρη που δεν έχω βρεθεί ξανά και μαγεύομαι από τα ελληνικά νησιά, από  τις παραλίες και κυρίως από τις ελληνικές γεύσεις. Βέβαια είναι μια δύσκολη εργασία που απαιτεί για πολλές ώρες να είσαι συγκεντρωμένος και να ακολουθείς τις οδηγίες του επικεφαλής σεφ αλλά οι λίγες ώρες που σου μένουν για ξεκούραση και νυχτερινή ζωή μπορώ να πω ότι μένουν αξέχαστες.
 

Αν μάθαινες ότι κάποιος φίλος έχει δηλώσει συμμετοχή για εσένα σε ένα ριάλιτι μαγειρικής στην τηλεόραση θα πήγαινες και πως θα το αντιμετώπιζες;

Κοίταξε επειδή στην χώρα μας τα τελευταία 3 χρόνια παρακολουθώ ένα συγκεκριμένο ριάλιτι μαγειρικής, περισσότερο για να μάθω και εγώ μέσα από αυτούς τους σπουδαίους μάγειρες που περνάνε μέσα από το παιχνίδι, έχω καταλήξει πως αν είσαι καλός μάγειρας δεν χρειάζεται να μπεις στο παιχνίδι. Σκοπός των ανθρώπων που δηλώνουν συμμετοχή είναι να δείξουν τι ξέρουν και να κερδίσουν φήμη και αναγνώριση. Εγώ θεωρώ πως ακόμα είμαι στο στάδιο της εκμάθησης και με ενδιαφέρει περισσότερο να γνωρίσω καινούργιες γεύσεις και υφές της Ελληνικής κουζίνας παρά να δηλώσω συμμετοχή σε ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι που θα είναι όλοι σε δύο επίπεδα παραπάνω από εμένα. Αναγνωρίζω ότι είμαι αρχάριος και δεν πετάω στα σύννεφα. Αν με ρωτήσεις σε λίγα χρόνια ίσως να σου απαντήσω διαφορετικά αλλά μέχρι τότε βλέπουμε.
 

Σαν αντιπρόεδρος του Συλλόγου βλέπεις φως στο τούνελ;

Κοίτα έχω σταματήσει να βλέπω τηλεόραση εδώ και λίγα χρόνια (γελάει) αλλά θα σου απαντήσω. Πιστεύω πως ο Σύλλογος την στιγμή που μιλάμε δεν έχει μέλλον διότι υπάρχουν πολλά προβλήματα που μένουν άλυτα διότι δεν υπάρχει εθελοντής Φωτεινιώτης με ζωντάνια και χαρά να χαρίσει τις υπηρεσίες του για τον Σύλλογο. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να οδεύουμε προς την αδρανοποίηση και με συνέπεια να μην υπάρχουν εκδηλώσεις που θα ζωντανεύουν τα καλοκαίρια των Φωτεινιωτών. Η μόνη λύση είναι να πείσουμε τους συγχωριανούς μας ότι αξίζει να ασχοληθούν αλλά το θέμα είναι να θέλουν να πεισθούν.
 

Ένα μήνυμα για τους Φωτεινιώτες!

Απλά θα ήθελα να πω πως θα περάσουμε πολύ ωραία φέτος το καλοκαίρι και να υπενθυμίσω πως το Φωτεινό είναι εδώ όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα.
 

Αυτός ήταν ο Λάμπρος που όλοι ξέρουμε και εκτιμούμε. Τον ευχαριστώ πολύ που μου μίλησε αν και ο ελεύθερος του χρόνος είναι περιορισμένος.

Όσον αφορά εσάς, μπορείτε να στέλνετε τα σχόλια σας και τις προτάσεις σας στην ιστοσελίδα, στην καρτέλα «Η Άποψή σας», ή στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ίριδα Μασούρα για την βοήθεια της με την επιμέλεια του κειμένου.
Η επόμενη συνέντευξη δεν έρχεται σύντομα… Ανανεώνουμε το ραντεβού μας μετά τον Δεκαπενταύγουστο για λόγους ΔΙΑΚΟΠΩΝ! Να περάσουμε όλοι αξέχαστα! Τα καλύτερα έρχονται...
Τα φιλιά μου!