Μουσικοί

Όλγα Λεφτ. Κασελούρη

Ήρθε, έστω και όχι νωρίς, ένα αηδόνι στο Φωτεινό. Είκοσι χρόνια υπηρετεί πετυχημένα  το καλό, κυρίως λαϊκό τραγούδι στο νομό και τώρα έρχεται και στο χωριό της. Γιατί δεν έχει άλλο χωριό. Στο Φωτεινό είναι η ρίζα της.

Είναι η Όλγα Κασσελούρη του Λεφτέρη που ο προπάππος της Γιάννης Κασσελούρης (γεν. το 1912)  έμενε στο Σταυράκι στο Φωτεινό και έκαμε εκεί 5 παιδιά: τον Ανδρέα, τον Μιχάλη, τον Βασίλη, τον Χαράλαμπο και τον Παναγιώτη. Το 1926 όλα τα παιδιά κατέβηκαν στην Άρτα και έγιναν κλαδευτάδες. 

      Εγγονή του Μιχάλη είναι η Όλγα. Ο Μιχάλης,  πουλάει κοτόπουλα στη λαϊκή,  είναι ο μεγαλύτερος αδερφός της. Αυτή δεύτερη. Τρίτη η Ελένη, καθηγήτρια Μουσικής στην Άρτα και τελευταίος ο Βαγγέλης, μάστορας στις τέντες στην Άρτα.

Το 2002 έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της ο Λεφτέρης.

Η Όλγα έβγαλε την κομμωτική και νοσηλευτική στην Άρτα αλλά την κέρδισαν το τραγούδι και η οικογένεια. Με τον Γιώργο Τράμπα, που κάνει εμπόριο ξύλων, δίπλα στον ΑΒ στις εργατικές κατοικίες, απόκτησε τον Βασίλη 20 χρονών  σπουδαστή στα Γιάννενα, την 14χρονη Ελευθερία και την 5χρονη Ίριδα.

Έζησε από μικρή σε οικογενειακό μουσικό κλίμα. Ο πατέρας της έπαιζε μπουζούκι και» τραγουδούσε. Αυτός  της έμαθε το «12 Κασσελούραίοι 13 ταμπουράδες. Ο  αδερφός της Μιχάλης έπαιζε αρμόνιο. Η ίδια έμαθε κιθάρα και τραγούδι. Είχαν δική τους κομπανία.

Η Όλγα δεν είχε πολλές ευκαιρίες να προσεγγίσει το χωριό της το Φωτεινό. Το 2003 ανέβηκαν όλα τα αδέρφια και το είδαν για πρώτη φορά. Θέλει όμως να είναι κοντά του, όσο μπορεί.

Άκουσα την Όλγα  για  πρώτη φορά το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου το 2017, στο μαγαζί «Γραμμόφωνο» που τραγουδούσε στην πλατεία Κρυστάλλη της Άρτας. Η φωνή της όντως είναι καλλιεργημένη και εντυπωσιάζει αμέσως με την καθαρότητά της και την μελωδία της, καθώς και με τη νεότητά της. Ο επαγγελματισμός της βασίζεται στα 20 χρόνια που δουλεύει στον χώρο.

Δουλεύει η Όλγα  όλο το χρόνο,  κάθε Σάββατο στην Ταβέρνα του Παναβέλη το «Αρχοντικό»  στους Κωστακιούς της Άρτας, με το συγκρότημα «Μουσικές Αντιθέσεις» που παίζει μπουζούκι ο Κώστας Χονδρός. Στις γιορτές τραγουδά σε πολλά μαγαζιά της πόλης.

 Δεν ξέρω αν θα έχει συνεργασίες μουσικές  στο Φωτεινό η Όλγα Κασελούρη, που είναι ευχής έργο. Ξέρω όμως ότι έχει μέσα της άσβεστη τη φλόγα του Φωτεινού, που θα την εκφράσει εν καιρώ και με την αηδονήσια φωνή της. ΑΦ