Πολιτιστικός Σύλλογος

των Απανταχού Φωτεινιωτών

2020

2016 Σχεδίαση: Ιωάννης Ε. Τριαντάφυλλος

Τηλ: 6985914838
         6976392261

Τμήμα Νέων

Από τα σημαντικότερα τμήματα του Συλλόγου των Απανταχού Φωτεινιωτών Άρτας, γιατί υπόσχεται πολλά για το μέλλον, από τα πιο ευαίσθητα, όπως αυτό της Αιμοδοσίας.

Το τμήμα των νέων του Φωτεινού πρωτοπαρουσιάστηκε, για να αποτελέσει το νέο γεγονός στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού μας το 2012, όταν ο τότε πρόεδρος του Συλλόγου, αείμνηστος Λάμπρος Κ. Τριαντάφυλλος, είπε «ναι» στο να χρησιμοποιήσουν οι νέοι μόνοι τους το κτήριο του Πολιτιστικού Κέντρου Φωτεινού και να έχουν αυτοδιαχειριζόμενο ταμείο.

Και τα επόμενα Δ.Σ. του φορέα επέτρεψαν τις πρωτοβουλίες αυτές των νέων, που όλες οι δράσεις τους κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των Φωτεινιωτών για ένα μήνα, από τέλος Ιουλίου ως τον Δεκαπενταύγουστο, ανελλιπώς κάθε χρόνο. Το μήνα αυτόν, τα Κλαριά, ολόκληρος ο λόφος γέμιζε από νέους όλο το 24ωρο. Η διαχείριση του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου υποδειγματική.

Τη διοίκηση των δραστηριοτήτων είχε πενταμελής Επιτροπή Νέων, η οποία εκλεγόταν από τους υπόλοιπους νέους και που εγκρινόταν ρητά, κατά το καταστατικό, από το Δ.Σ. του συλλόγου.  

Οι δραστηριότητες είχαν ως κεντρικό γεγονός την ετήσια θεατρική παράσταση πριν τον Δεκαπενταύγουστο. Τα άλλα δρώμενα που το πλαισίωναν ήταν το Πάρτι Νέων, ο αγώνας δρόμου 1.000 μ. με επαίνους και μετάλλια, δύο αγώνες ποδοσφαίρου νέων και μεγάλων, επιτραπέζια παιγνίδια, βραδιές ταινίας, βραδιές καραόκε και άλλα.

Ψυχή της πολιτιστικής αυτής άνθισης ήταν ο Στέφανος Αναγνωστόπουλος, γιος της Ευτέρπης του Νικόλα Πανέτα, που μένουν μόνιμα στα Τρίκαλα. Ακούραστα, σαν πρόεδρος της επιτροπής, κρατούσε σε συνοχή την ομάδα των νέων, έγραφε και συνεχίζει να γράφει το σενάριο και σκηνοθετούσε (και ακόμη σκηνοθετεί) τη θεατρική παράσταση.

Στενοί συνεργάτες του, ο αδερφός του Έκτορας, τα αδέρφια Κώστας και Λάμπρος Κασσελούρη του Σωτηρίου, ο Λάμπρος Πανέτας του Ευαγγέλου, ο Γιάννης Τριαντάφυλλος του Ευαγγέλου, ο Βασίλης Λάμης και άλλοι.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι δράσεις αυτές είχαν σαν παράδοση δυο θεατρικές παραστάσεις του συλλόγου από τους νέους επί προεδρίας του Τρύφωνα Καραθάνου, η μία από τις οποίες ήταν η κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Φωνάζει ο κλέφτης», με πρωταγωνιστικό ρόλο από τον Χρήστο Κασσελούρη του Γεωργίου.

Νέοι2010
Το πάρτυ τους
Νέοι 2011
Νέοι 2012

Χαμηλές πτήσεις 2012

Πάρτυ Νέων 2012

παλαίμαχοι-νέοι 2012

2014

Μια νύχτα στο Παλέρμο

2016 Νέοι

η έπαυλη της τρελής 2016