Αναζήτηση
  • Κασσελούρης Λάμπρος

Τετάρτη και Σαββατοκύριακο


Ζωή παίρνει κάθε Τετάρτη και Σαββατοκύριακο το Φωτεινό και οι γύρω περιοχές. Γουρουνοκυνηγοί Φωτεινιώτες , απ τα γύρω χωριά αλλά κι από πολύ μακριά συγκεντρώνονται σε κεντρικά σημεία της περιοχής για να καταστρώσουν το σχέδιο της ημέρας. Εντοπισμός θηράματος, μοίρασμα θέσεων και ρόλων και τα σκυλιά είναι έτοιμα να βγάλουν τα γουρούνια στα καρτέρια.

Για περισσότερο από μια δεκαετία οι γουρουνοκυνηγοί πιστοί κάθε χρόνο στο ραντεβού με το αγαπημένο τους χόμπι δίνουν ζωντάνια και βροντερό παρόν στο Φωτεινό. Η προσφορά τους στην τοπική κοινωνία σημαντική. Τα καφενεία γίνονται στέκι εκεί όπου ακολουθεί η ανάλυση του κυνηγιού της ημέρας και μοίρασμα των αγριογούρουνων στους κυνηγούς, δίνοντας έτσι σημαντική οικονομική ενίσχυση αλλά και κάποιες φορές επιπλέον θέσεις εργασίας (π.χ. σερβιτόροι) στις τοπικές επιχειρήσεις που τόσο το έχουν ανάγκη. Σ αυτό βοηθάει και το γεγονός ότι κάποιες φορές περισσότερες από μια παρέες λόγω των φιλικών μεταξύ σχέσεών τους ανταμώνουν και κάνουν τον απολογισμό της ημέρας στο χωριό μας.

Οι Φωτεινιώτες πολλές φορές αγανακτισμένοι καθώς τα αγριογούρουνα ¨μπήκαν στις αυλές τους¨ φωνάζουν στον Βαγγέλη για να πάει στην περιοχή τους και δεν είναι λίγες οι φορές που η γουρουνοπαρέα ανταμείβει με μερίδιο όποιον βοηθάει στον εντοπισμό των γουρουνιών.

Ο φετινός τους απολογισμός είναι τριψήφιος αριθμός όπως μας δήλωσε ο αρχηγός των ¨Γουρουνάδων¨ Ευάγγελος Τριαντάφυλλος. Κι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ένα σημαντικό μέρος από τα κυνήγια δόθηκε στην Μητρόπολη Άρτας για να το μοιράσει σε κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη.

Άλλη μία σημαντική προσφορά των κυνηγών είναι οι δρόμοι. Φροντίζουν να κρατάνε τους δρόμους ανοιχτούς βάζοντας χρήματα απ την τσέπη τους και με τρακτέρ και ότι άλλα μέσα διαθέτουν καθαρίζουν από κεντρικούς δρόμους μέχρι μονοπάτια καθώς όπως μας δήλωσαν ο Δήμος είναι απών. Τα συγχαρητήρια δέχτηκαν και από την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας καθώς η δουλειά των κυνηγών το χειμώνα βοηθάει την δική τους το καλοκαίρι.


139 προβολές0 σχόλια