Αναζήτηση
  • Τριαντάφυλλος Γιάννης

Γενική Συνέλευση


Προγραμματισμένη Γ.Σ. το Πάσχα με κεντρικά δύο πολύ σημαντικά θέματα για την πορεία και την συνέχεια του Συλλόγου.

Οικονομικό Το οικονομικό είναι ένα πολύπλευρο θέμα που απασχολεί κάθε φορέα όπως και τον δικό μας. Τα μέλη του Δ.Σ. θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους και το πλάνο τους ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του σωματείου στο μέλλον.

Η δημιουργία και λειτουργία της ιστοσελίδας έχει καταφέρει να δώσει κάποια επιπλέον σημαντικά έσοδα μέσω διαφήμισης. Όμως αν δεν εξασφαλιστεί η πλήρης διαφάνεια δεν μπορούμε να συνεχίσουμε.

Ο πρόεδρος φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη γι αυτό όντας για 5ο συνεχόμενο έτος στο τιμόνι του Συλλόγου και άλλα τόσα ως μέλος των παλαιότερων Δ.Σ. και δυστυχώς δεν έχει καταφέρει να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Σε κάποια σημεία έχει κάνει βήματα μπροστά σε άλλα όμως πολλά προς τα πίσω. Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό ύστερα από πρόταση μου συγκεντρώσαμε και καταγράψαμε κάθε υλικό του Συλλόγου και ποιος το έχει στην κατοχή του. Ευθύνες επίσης ζητήθηκαν απ τον πρόεδρο για παλαιότερα υλικά του Συλλόγου τα οποία δεν γνωρίζει κανείς πλέον που βρίσκονται όπως οι στολές του χορευτικού στο οποίο ερώτημα απάντησε πως δεν γνωρίζει τίποτα.

Πιέσεις ασκήθηκαν και θα συνεχίσουν να ασκούνται έτσι ώστε πλέον να μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ που κάθε μέλος δίνει απ το υστέρημά του με εντατικούς τακτικούς ελέγχους στα οικονομικά και αυστηρή τήρηση της κείμενης νομοθεσίας. Έχω ήδη καταθέσει προτάσεις εύκολες προς υλοποίηση εφόσον υπάρχει θέληση για να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο. Καθένας οφείλει να καταλάβει το βάρος της θέσης του και να κατανοήσει αν μπορεί να το σηκώσει ή όχι.

Και σ αυτή την κατεύθυνση οδηγός πρέπει να είναι η άμεση αναθεώρηση του καταστατικού.

Καταστατικό Μετά από συνομιλίες με αρμόδιους επί του θέματος οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα ότι η αλλαγή του καταστατικού είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Πρέπει το καταστατικό του 1979 να αλλάξει ώστε να συμβαδίζει με την πρόσφατη τροποποίηση του Νόμου σχετικά με τους συλλόγους-σωματεία ( Άρθρα 29 & 30 του N 281/1914 που επανήλθε σε ισχύ με το N.Δ. 42/74, Αστικός Κώδικας: άρθρα 78 έως 107 κ΄ άρθρα 61 έως 77 περί νομικών προσώπων, Άρθρο 3 του Ν. 6253/1934) και κάθε άλλη πιθανή τροποποίηση για την οποία θα μας ενημερώσει προσκεκλημένος δικηγόρος στην ερχόμενη Γ.Σ.

Οι αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν και να εφαρμοστούν είναι πολλές κι εκτός από νομιμότητα θα προσφέρουν και λύσεις ώστε να ξεπεραστούν γεωγραφικά εμπόδια αλλά και να εμπλουτιστούν οι δυνατότητες και οι σκοποί του Συλλόγου.

Τέτοιες αλλαγές είναι σημαντικές και μπορούν να προσφέρουν μέσω προγραμμάτων χρηματοδότησης την μεγάλη ευκαιρία να πάμε ένα βήμα παραπέρα και να φτιάξουμε έναν καθαρό και δυνατό φορέα.

Η Γενική Συνέλευση το Πάσχα πρέπει να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των μελών ώστε κάθε απόφαση να είναι ξεκάθαρη και μη αμφισβητήσιμη στο άμεσο μέλλον.


93 προβολές0 σχόλια