Αναζήτηση
  • Βασίλης Λάμης

Εκλογές 2019


Μετά και την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, διαμορφώθηκαν οριστικά τα αποτελέσματα της βούλησης των κατοίκων του δήμου Νικολάου Σκουφά και του χωριού μας.

Ξεκινάμε με τα τοπικά εκλογικά νέα του χωριού μας, νέος Πρόεδρος εξελέγη ο Χρήστος Κασσελούρης, ο οποίος κατάφερε να λάβει την πλειοψηφία των ψήφων των συγχωριανών μας. Υπενθυμίζουμε ότι οι υποψήφιοι ήταν τρεις:

ο Χάρης Μαλτέζος, ο Νίκος Πανέτας και ο Χρήστος Κασσελούρης.

Ευχόμαστε καλή δύναμη στον νέο Πρόεδρο του Φωτεινού, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό μας είναι αρκετά.

Παρακάτω, περνάμε στα αποτελέσματα του δήμου που ανήκει διοικητικά το Φωτεινό, όπου Δήμαρχος εξελέγη η Ροζίνα Βαβέτση, ο συνδυασμός της οποίας είχε βγει νικητής την πρώτη Κυριακή των εκλογών με ποσοστό 44,39%. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Κωνσταντίνος Παπασιώζος με 31,31%.

Τα αποτελέσματα στον δεύτερο γύρο των εκλογών διαμορφώθηκαν ως εξής:

- 53,90% για την κα Βαβέτση και

- 46,10% για τον κο Παπασιώζο

Η νέα δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Ροζίνα Βαβέτση.

Είναι άξιο σχολιασμού ότι ο συνδυασμός του κου Παπασιώζου κατάφερε μεγαλύτερη συσπείρωση ψηφοφόρων, καθώς αύξησε το ποσοστό ψήφων κατά περίπου 15 μονάδες σε σχέση με την πρώτη Κυριακή, ενώ η παράταξη της κας Βαβέτση αύξησε το αντίστοιχο ποσοστό κατά περίπου 9,5 μονάδες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι η κα Βαβέτση, η οποία θα αναλάβει καθήκοντα δημάρχου από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, θα κληθεί να ασκήσει το έργο της διοίκησης του δήμου με 12 δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 27, χωρίς να έχει δηλαδή την πλειοψηφία.

Αυτό συμβαίνει, διότι ο νέος νόμος (4555/2018) για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ορίζει τη διαδικασία της «απλής αναλογικής» για την εκλογή συμβούλων. Ως αποτέλεσμα, όσες δημοτικές παρατάξεις δεν συγκέντρωσαν από την πρώτη Κυριακή ποσοστό άνω του 50% (η πλειοψηφία δηλαδή των δήμων και περιφερειών της χώρας), δεν θα μπορούν να συγκεντρώσουν την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.

Ελπίζουμε, λοιπόν, ότι όλες οι παρατάξεις που μετέχουν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, θα επιδείξουν την απαραίτητη ομόνοια και συνεργατική διάθεση, ώστε να μπορεί ο Δήμος να επιτελέσει το δύσκολο έργο του.

Στη συνέχεια, και με μεγάλη χαρά, θέλουμε να αναφέρουμε ότι υποψηφιότητα έθεσε για δημοτική σύμβουλος και εξελέγη η συγχωριανή μας Αικατερίνη (Ρένα) Κασσελούρη. Η κα Κασσελούρη κατέβηκε με τον συνδυασμό του Κωνσταντίνου Παπασιώζου, «Μαζί Μπορούμε» και συγκέντρωσε 282 ψήφους (δεύτερη στη Δημοτική Ενότητα Πέτα), λαμβάνοντας θέση δημοτικής συμβούλου στον δήμο Νικολάου Σκουφά. Η ίδια δήλωσε σχετικά: «Φίλοι και φίλες, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου με τη στήριξή σας. Το εκτιμώ και σας ευχαριστώ θερμά. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να φανώ αντάξια των προσδοκιών σας. Ο αγώνας συνεχίζεται κι ελπίζω να έχουμε τη στήριξή σας γιατί "μαζί μπορούμε"». Τη συγχαίρουμε και της ευχόμαστε καλή δύναμη για τη συνέχεια.

Τέλος, θεωρούμε απαραίτητο να αναφερθούμε στην υποψηφιότητα της Αναστασίας Κασσελούρη του Σταύρου με τον συνδυασμό της κας Βαβέτση.

Η Αναστασία, αν και έλαβε κοντά 200 ψήφους (94 στο χωριό και 104 εκτός Φωτεινού), δεν κατάφερε να εκλεγεί σε θέση δημοτικού συμβούλου. Η ίδια δήλωσε: «Μετά την εκλογή της νέας δημάρχου του Δήμου Ν. Σκουφά, Ροζίνας Βαβέτση, με τον συνδυασμό "Ενωτική Πορεία", θέλω να εκφράσω και δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Δήμαρχο που με τίμησε με την πρόταση της να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Δ.Ε. Κομποτίου εκπροσωπώντας το χωριό μας. Ένα τεράστιο όμως ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους τους συγχωριανούς μου που με ψήφισαν ή όχι, γιατί άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού τους και γνωριστήκαμε καλύτερα. Επίσης σε όλους εκείνους που δε με γνώριζαν αλλά με υποστήριξαν σε αυτό τον μικρό χρονικά αγώνα μου (αφού η πρόταση για τη συμμετοχή μου σε αυτές τις εκλογές έγινε την τελευταία μέρα). Ήταν μια τεράστια εμπειρία με τα θετικά και τα αρνητικά της. Αγαπώ το χωριό μου και αγάπησα περισσότερο τους ανθρώπους του μέσα από αυτή τη διαδικασία. Θα είμαι εδώ όποτε και αν χρειαστεί να προσφέρω όπου, όσο και αν μπορώ. Με εκτίμηση και αγάπη απέναντι σε όλους».


66 προβολές0 σχόλια