Αναζήτηση
  • Κασσελούρης Λάμπρος

Με μεγάλη επιτυχία το πρώτο μάθημα χορού


Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, όπως είχε προγραμματιστεί, ξεκίνησαν τα μαθήματα παραδοσιακών χορών. Η συμμετοχή στο πρώτο μάθημα αναδείχτηκε σε... γυναικεία υπόθεση, καθώς έδωσαν το «παρών» 10 κορίτσια.

Αναμένεται και η συμμετοχή επιπλέον παιδιών του χωριού μας, τα οποία σιγά σιγά θα εμφανίζονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Σε συνομιλία μας με τον δάσκαλο του χορού, Σπύρο Κοκόλη, ενημερωθήκαμε για το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στην παράσταση και θα περιλαμβάνει χορούς από Ιόνιο, Αιγαίο και Ήπειρο.

Ο Σπύρος είναι πολύ ευχαριστημένος με την προσέλευση και περιμένει και αυτό να έρθουν ακόμα περισσότερα παιδιά, τα οποία «θα αγκαλιάσουμε», όπως είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, κάνει μάθημα που περιλαμβάνει πολλά ήδη ελληνικών χορών, αφού θεωρεί ότι πρέπει τα παιδιά να εξελίσσονται και να μην κάνουν κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εγώ θέλω στο μάθημα ο χορευτής να μάθει να χορεύει και όχι να προβάλλεται μόνο σε μία παράσταση».

Ελπίζουμε το ενδιαφέρον των παιδιών να παραμείνει αμείωτο, καθώς είναι σαφής επιθυμία και επιδίωξη του Συλλόγου των Απανταχού Φωτεινιωτών να συνεχίσουν τα μαθήματα παραδοσιακών χορών να διεξάγονται και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, από τον προσεχή Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, εφόσον υπάρχει συμμετοχή.


28 προβολές0 σχόλια