Αναζήτηση
  • Βασίλης Λάμης

Σε παγκόσμιο διαγωνισμό μαγειρικής συγχωριανός μας


Με έκπληξή μας πετύχαμε τυχαία στο διαδίκτυο ένα άρθρο, το οποίο αναφερόταν σε έναν συγχωριανό μας. Ασφαλώς, δεν χάσαμε ευκαιρία και επικοινωνήσαμε μαζί του, ώστε να μας πει λίγα πράγματα. Ο συγχωριανός μας, Σπύρος Κασσελούρης, μας μίλησε για τον διαγωνισμό San Pellegrino Young Chef, στον οποίο συμμετείχε, εκπροσωπώντας την Ελλάδα:

«Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία, πολύ υψηλό επίπεδο από όλα τα παιδιά. Ήμασταν δύο Έλληνες ανάμεσα σε έξι Ισπανούς, έναν Πορτογάλο και έναν Ισραηλινό. Όλοι τους έρχονται από εστιατόρια με αστέρια Michelin όπως κι εμείς, οπότε ήταν μία σκληρή μάχη. Δυστυχώς για εμάς νίκησε ο Ισπανός».

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και πιο απαιτητικούς στον τομέα του και όταν ρωτήθηκε πώς το αποφάσισε να μπει στη διαδικασία να συμμετάσχει σε αυτόν, ο Σπύρος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δεν ήταν εύκολο να μπω στον διαγωνισμό αυτόν. Προσπαθούσα από το 2017. Αλλά όπως φαίνεται τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, προσπάθεια θέλει μόνο. Σίγουρα για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο έχω κάνει πολλές θυσίες και πολύ αγώνα, αλλά μέσα από αυτά έχω κερδίσει πολλά πράγματα».

Στη συνέχεια, τον ρωτήσαμε να μας πει δυο λόγια για το πιάτο του:

«Το μήνυμα του πιάτου μου ήταν ‘’η δημιουργία εκ του μηδενός’’. Γι’ αυτό εστίασα στη Σαντορίνη, που μετά το ηφαίστειο ήταν μια ξερή γη. Και γι’ αυτό μοιάζει το πιάτο με ηφαίστειο. Από την άλλη, το παρομοιάζω και με τον εαυτό μου γιατί στη μαγειρική πορεία έχει τύχει να αλλάζω πολλές φορές εστιατόριο και να ξεκινάω πάλι απ’ το μηδέν. Και αυτό είναι που με κάνει πιο δυνατό κάθε φορά. Αν και πιστεύω ότι έχω να κάνω πολλά πράγματα ακόμα, αυτόν ήταν μια αρχή για μένα».

Τέλος, θέλοντας να περάσει ένα σημαντικό μήνυμα για τους νέους, έκλεισε την κουβέντα μας με τα εξής λόγια:

«Το θέμα είναι να επηρεάσουμε τα νέα παιδιά να κυνηγούν τα όνειρά τους μέσα σε αυτό το χάλι που ζούμε όλοι μας. Αυτή είναι η ουσία, ότι όλα είναι δυνατά με σκληρή δουλειά».

Με τη σειρά μας Σπύρο, θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε για αυτά που μοιράστηκε μαζί μας. Πιστεύουμε στο μήνυμά σου και σου ευχόμαστε τα όνειρά σου να πραγματοποιούνται με τη σκληρή δουλειά που ήδη κάνεις.


36 προβολές0 σχόλια