Αναζήτηση
  • Κασσελούρης Λάμπρος

Γενναία ξεκαθαρίσματα


Γράφει η Σπυριέτα Κομιανού - Κασσελούρη

Φθινόπωρο! Εποχή για τα πρωτοβρόχια, για τη μυρωδιά του βρεγμένου χώματος, γεμάτο από πολύχρωμα φύλλα. Συνεχίζεται καθημερινά ο μόχθος στα χωράφια, που κυρίως οι γυναίκες, τακτοποιούν τις ντουλάπες, κρατούν, πετούν, τροποποιούν ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Κι εδώ τίθεται το ερώτημα: Τακτοποιούμε μόνο τα συρτάρια μας; Τρέφουμε μόνο τα ζώα μας και φροντίζουμε μόνο τους κήπους μας; Τι γίνεται με το μυαλό μας, τις σκέψεις μας, την καρδιά μας; Υπάρχει αρμονία και ησυχία στο μυαλό μας; Έχουμε χώρο για κάτι καινούργιο; Μήπως κουβαλάμε παλιούς φόβους, 100 παλιές αγωνίες, άλυτες υποθέσεις σαν να σέρνουμε γεμάτες βαλίτσες με ανακατεμένα ρούχα, παπούτσια, κάνοντας την ζωή μας ασφυκτική και δυσκίνητη;

Είναι σημαντικό να μαθαίνουμε τη διαδικασία του... γενναίου ξεκαθαρίσματος!

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, να γίνουμε πιο συνεργάσιμοι με τους ανθρώπους που αγαπάμε και να πετάξουμε ό,τι δεν είναι πια χρήσιμο στη ζωή μας σήμερα.

Καλό θα είναι να τακτοποιούμε και τις προτεραιότητές μας. Είμαστε πολυάσχολοι, τρέχουμε όλη μέρα να βάλουμε σε τάξη τις υποχρεώσεις μας και πολλές φορές, ξεχνάμε τις αληθινές μας ανάγκες, ή αγνοούμε παντελώς τις ανάγκες των άλλων. Κάποιες άλλες φορές, αποτραβιόμαστε από τη ζωή, και βουλιάζουμε στον πόνο και τη θλίψη.

Επιπλέον τα ατακτοποίητα και συσσωρευμένα συναισθήματά μας, χρειάζονται ξεκαθάρισμα και τακτοποίηση! Ο θυμός, ο φόβος, η έλλειψη συμπόνιας, η έλλειψη εμπιστοσύνης, μας ακινητοποιούν. Αδειάζοντας και καθαρίζοντας την καρδιά μας, δίνουμε αξία στη ζωή μας. Βελτιώνουμε τις σημαντικές σχέσεις μας όπως γονείς και οικογένεια, κάνοντας ίσως μικρές αλλαγές. Δεν ξεχνάμε να τους λέμε ότι τους αγαπάμε και τους συγχωρούμε μέσα μας αν μας έχουν αδικήσει.

Δεν μένουμε κολλημένοι στα λάθη του παρελθόντος. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζεται να σκεφτούμε διαφορετικά. Να ανανεώσουμε δηλαδή τα ξεπερασμένα πιστεύω μας που ολοκλήρωσαν τον προορισμό τους και αντί να μας βοηθούν, μας βλάπτουν.

Οι απαντήσεις βρίσκονται στα συρτάρια της καρδιάς μας. Ξεκαθαρίζοντας τα αγριόχορτα από τον κήπο του μυαλού μας, αφήνουμε χώρο για άνθη με άρωμα και ομορφιά.

Τι λέτε; Ας σηκώσουμε όλοι τα μανίκια για τακτοποιημένες σκέψεις, λαμπερές καρδιές και καθαρότερες ψυχές!

Σας ευχαριστώ από καρδιάς,

Σπυριέτα Κομιανού - Κασσελούρη,

Σύμβουλος προσωπικής Ανάπτυξης.

Η Σπυριέτα Κομιανού - Κασσελούρη, μόλις έμαθε για την εφημερίδα του συλλόγου προσφέρθηκε να βοηθήσει, αρθρογραφώντας για αυτήν. Την ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε η συνεργασία μας να είναι μακρόχρονη και παραγωγική. Ακολουθεί ένα σύντομο βιογραφικό της.

Γεννήθηκα στην Κέρκυρα, σπούδασα Οικονομικά στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης αλλά αγάπησα τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας. Εξασκώ αυτό το επάγγελμα έως και σήμερα. Παράλληλα, είμαι σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Κασσελούρη του Αθανάσιου (κοινώς Νάσιος) και έχουμε δύο υπέροχες κόρες.

Σε αυτό το σημείο, θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και αρχισυντάκτη της εφημερίδας, Βασίλη Λάμη, τον σύλλογο των Απανταχού Φωτεινιωτών, αλλά και τον σύλλογο Γυναικών Φωτεινού για την ευκαιρία που μου δώσατε.

Θα ήθελα, επίσης να ενημερώσω, ότι κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα, στον σύλλογο Γυναικών Φωτεινού διοργανώνουμε ομιλίες δωρεάν στο κοινό με θέματα προσωπικής αυτοβελτίωσης.


32 προβολές0 σχόλια