Αναζήτηση
  • Κασσελούρης Λάμπρος

Με μεγάλη συμμετοχή και αποφάσεις, η Γενική Συνέλευση του συλλόγου


Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου και ώρα 11, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Απανταχού Φωτεινιωτών, η οποία είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή και μάζεψε την απαιτούμενη απαρτία του 1/3 των ταμειακώς εντάξει μελών με πολλή άνεση, καθώς συμμετείχαν 26 μέλη.

Η συνέλευση διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες και συζητήθηκαν πολλά θέματα.

Καταρχάς, εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός και ο απολογισμός πεπραγμένων του συλλόγου, ενώ εγκρίθηκε και ο προϋπολογισμός για το νέο έτος, ο οποίος προβλέπει δαπάνες για εξωραϊσμό, εκδηλώσεις, την καθιερωμένη θεατρική παράσταση, την εφημερίδα και τα μαθήματα Τάε Κβον Ντο.

Στη συνέχεια, η συνέλευση ενέκρινε την απόφαση του Δ.Σ. για αλλαγή του απαρχαιωμένου καταστατικού του συλλόγου και αποφάσισε να δημιουργηθεί μία ομάδα εργασίας από όσους ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση του νέου καταστατικού και έχουν γνώση επί του θέματος.

Επόμενο ζήτημα ήταν το αν θα οργανώσει ο σύλλογος ένα γλέντι με ορχήστρα, στο πλαίσιο των θερινών εκδηλώσεων του συλλόγου, τα Φωτεινιώτικα. Η συνέλευση αποφάσισε -όχι ομόφωνα αλλά πολύ μεγάλη πλειοψηφία- ότι είναι καλό να γίνει ένα τέτοιο γλέντι, αλλά ο καλύτερος τρόπος είναι μέσω ενός ιδιώτη.

Στο επόμενο θέμα, η συνέλευση εξουσιοδότησε το Δ.Σ. να προχωρήσει στις νόμιμες ενέργειες για να παραχωρηθεί το Πολιτιστικό Κέντρο Φωτεινού στον σύλλογο για να λειτουργήσει ως γραφείο.

Ένα πολύ σημαντικό θέμα είναι αυτό του Λαογραφικού Μουσείου Φωτεινού. Το Δ.Σ. έχει θέσει το ζήτημα ως προτεραιότητα και η συνέλευση συμμερίστηκε τη σοβαρότητα και ομόφωνα ενέκρινε ομάδα εργασίας για το Μουσείο, τη δημιουργία της οποίας είχε αποφασίσει το Δ.Σ από τις 25/9. Η ομάδα αυτή αποτελείται από 7 μέλη και έχει ήδη αρχίσει τις εργασίες της, αποστέλλοντας έγγραφα στον Δήμο και κανονίζοντας συνάντηση για να προχωρήσει το θέμα. Όπως χαρακτηριστικά δηλώθηκε, το θέμα θα φτάσει μέχρι το υπουργείο εάν χρειαστεί, ενώ θα βγούμε και στα κανάλια αν χρειάζεται.

Σημαντικός αρωγός στην προσπάθεια για το Μουσείο είναι ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Χρήστος Κασσελούρης, ο οποίος είναι πρόεδρος και της ομάδας εργασίας για το Μουσείο.

Ο ενθουσιασμένος είναι τεράστιος, μετά από αυτή τη Γενική Συνέλευση το ηθικό αναπτερωμένο, καθώς έγινε σαφής η στήριξη των μελών του συλλόγου στο Δ.Σ. και αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον για τον σύλλογο.


13 προβολές0 σχόλια