Πολιτιστικός Σύλλογος

των Απανταχού Φωτεινιωτών

2020

2016 Σχεδίαση: Ιωάννης Ε. Τριαντάφυλλος

Τηλ: 6985914838
         6976392261

Προβλήματα Φωτεινού

 

Αυτή η στήλη στοχεύει να καταγράφει τα προβλήματα του Φωτεινού,μικρά και μεγάλα,όπως τα μεταφέρει κάθε Φωτεινιώτης.

 

Θα μένουν μόνιμα γραμμένα στα δύο ΜΜΕ του Φωτεινού,ιστοσελίδα και εφημερίδα,μέχρι την επίλυσή τους.

 

 • Κοιμητήριο:Έντονα συζητιέται τελευταία η στενότητα της τελευταίας μας κοινής κατοικίας…εν τόπω φωτεινώ.Δεν χωράει πια άλλο.Πρέπει να γίνει η επέκτασή του,υποστηρίζεται πρώτα προς τα Βόρεια,με το άνοιγμα της στενής λωρίδας και έπειτα προς τα Δυτικά,στο οικόπεδο που παραχωρήθηκε από Φωτεινιώτη για τον σκοπό αυτόν.
   

 • Μουσείο:Τα έντεκα χρόνια καθυστέρησης βάζουν το θέμα αυτό στα σημαντικότερα του Φωτεινού.Οι εργασίες προχωρούν αργά.Έγιναν οι υπεύθυνες δηλώσεις  αυτών που δώρισαν τα εκθέματα.Σχεδιάζεται η συλλογή παλαιών φωτογραφιών.Το πρόγραμμα interreg αναμένεται με αγωνία κοντά στο Πάσχα.
   

 • Αγροτικοί δρόμοι:Αρκετοί παραγωγοί παραπονούνται για αδυναμία εύκολης πρόσβασης στα χωράφια τους.Έχουν παράπονα επίσης για λόγους πυρόσβεσης και πολιτιστικούς,πρόσβασης δηλαδή  των φωτεινιωτών στα μνημεία των προγόνων-πέτρινα σπίτια,πέτρινες καλύβες,αλώνια και πηγάδια-πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μας για ένα άριστα προσβάσιμο αγροτικό δίκτυο,όπως είναι σε κάθε διαμέρισμα του Δήμου Νικολάου Σκουφά.
   

 • Πινακίδες:Στην είσοδο και έξοδο του Φωτεινού.Δείχνουν παραμέληση,μειώνουν το πολύ όμορφο χωριό μας και δυσκολεύουν την προσέγγιση και την έξοδο κυρίως των περαστικών.
   

 • Γήπεδα:Ένα ποδοσφαίρου στον λόφο των Αγ. Αποστόλων με φυσικό χλοοτάπητα και καλή περίφραξη. Πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια.Πέρα από τις εκδηλώσεις ίσως χρησιμοποιηθεί και από τη νέα Α.Ε.Φ.
   

 • 4 Λάκκοι:Μέσα στους δρόμους του Φωτεινού.Χρονίζει το πρόβλημα.Μπαίνει νερό στα σπίτια των κατοίκων και το οδόστρωμα γίνεται επικίνδυνο.Δυσκολεύεται η καθημερινότητα.
   

 • Ο δρόμος για την Ελεούσα: Μονοπάτι ιστορικό και πανέμορφο,παραγωγικά χρήσιμο και πολιτιστικά. Άνοιξε το θέμα και φαίνεται να προχωρά αργά.
   

 • Internet:Χρειάζεται αναβάθμιση καθώς είναι ανίσχυρο.Προτείνεται να τοποθετηθεί ακόμα μία κεραία σε έναν από τους λόφους του Φωτεινού.
   

 • Σκουπίδια:Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε σε αυτό.Για την υγεία και την αισθητική να καθαρίζουμε και να κρατάμε καθαρή κάθε σπιθαμή του όμορφου χωριού μας.
   

 • Η Στέρνα:Σημαντικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.Χρειάζεται συντήρηση και βάψιμο.

Σεβόμενοι και βοηθώντας ο ένας τον άλλον με υπομονή και επιμονή θα βρούμε λύση στα παραπάνω προβλήματα.

Το Φωτεινό είναι πολύ ζωντανό,παραγωγικά και τουριστικά.

Όλοι μαζί οργανωμένα θα το αλλάξουμε προς το καλύτερο.

Αναμφίβολα θα του δώσουμε τη δυνατότητα να καταθέσει στο λογαριασμό μας περισσότερη χαρά και υπερηφάνεια.

Αλέξανδρος Φελέκης