Θανάσης Γ. Κοψαχείλης

                                                                                                                                                              25/7/19,Αθήνα

Προαυγουστιάτικες καλησπέρες σε όλους και όλες.

 

Σαν βόμβα έσκασε αυτή η συνέντευξη, όπως είχα υποσχεθεί, καθώς ο ίδιος με ενημέρωσε ότι ήθελε να κάνουμε αυτήν τη συνομιλία και μου έδωσε μεγάλη χαρά. Το να αναγνωρίζει κανείς τη σημασία αυτής της στήλης, η οποία δεν είναι άλλη από το να γνωριστούμε οι Φωτεινιώτες μεταξύ μας μου δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Ας γνωρίσουμε λοιπόν έναν τίμιο και αγαθό νεαρό, πολλά υποσχόμενο για το χωριό μας και την κοινωνία…

 

Τίνος είσαι εσύ;

Καλησπέρα, Λάμπρο. Είμαι ο Θανάσης Κοψαχείλης, για τους φίλους «Κόψας», του Γεώργιου Κοψαχείλη και της Βάσως. Ο παππούς μου είναι ο γνωστός σε όλους Νάσος Καραθάνος και η γιαγιά μου η ακόμα πιο γνωστή Αθανασία Φελέκη. Είμαι 17 χρονών, έχω δύο αδέρφια τον Στράτο και τον Παναγιώτη και φέτος ετοιμάζομαι να περάσω τον άθλο των πανελληνίων, καθώς θα φοιτήσω από Σεπτέμβριο στην 3η Λυκείου στο 2ο ΕΠΑΛ Λουτρακίου.

 

Έχεις σκεφτεί ποιο επάγγελμα θα ακολουθήσεις στο μέλλον;

Θα σου απαντήσω θετικά, καθώς έχω καταλήξει από πολύ μικρός στο «τι θέλω να γίνω όταν θα μεγαλώσω», την κλασική ερώτηση που μου έκαναν όλοι στην παιδική μου ηλικία. Θέλω να γίνω πυροσβέστης και μπορεί να σου ακούγεται σπάνιο για έναν 17χρονο να θέλει να γίνει πυροσβέστης, αλλά όπως σου είπα το είχα αποφασίσει από μικρό παιδί. Βέβαια, γνωρίζω πως είναι δύσκολο να περάσεις διότι θέλει πολύ καλή φυσική κατάσταση αλλά θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ για να πραγματοποιήσω το όνειρο μου. Ωστόσο, πρέπει να αναφέρω ότι το όνειρο αυτό δημιουργήθηκε από τον μπαμπά μου, καθώς είναι εθελοντής πυροσβέστης, οπότε καταλαβαίνεις.

 

Ήρθε η ώρα της δύσκολης ερώτησης! Ποιος είναι ο ήρωας σου;

Είναι δύσκολη ερώτηση πράγματι αλλά την ελέγχω! Για μένα ήρωας είναι ο άνθρωπος που ξυπνάει πολύ πρωί για να πάει στο φανοποιείο, προσπαθώντας να βγάλει μερικά λεφτά για να συντηρήσει τον ίδιο και την οικογένεια του. Είναι αυτός που γυρνώντας σπίτι, κουβαλώντας όλο το άγχος της δουλειάς, θα σταθεί στο κατώφλι του σπιτιού του και θα αφήσει απ’ έξω τα προβλήματα και θα χαιρετήσει την οικογένεια του, δίνοντας σημασία στην αγάπη που νιώθει για αυτούς. Αφού ξεκουραστεί για λίγο, θα κοιτάξει να κάνει δραστηριότητες με την οικογένεια και φυσικά όταν εμφανιστεί η ανάγκη θα δώσει το παρόν σαν εθελοντής πυροσβέστης ώστε να βοηθήσει και αυτός όσο μπορεί. Κοιμάται το βράδυ και φτου και απ’ την αρχή. Α ρε πατέρα, είσαι τεράστιος!

 

Αληθινός ήρωας πραγματικά!Θανάση, πως σου φαίνεται που το χωριό σου έχει θεατρική ομάδα;

Αρχικά να πω πως δεν έχω ξανακούσει για άλλο χωριό που να έχει θεατρική ομάδα, οπότε μου φαίνεται πως είμαι ένα κομμάτι μιας μοναδικής προσπάθειας που γίνεται τόσα χρόνια και αυτό με χαροποιεί αρκετά. Ειδικά φέτος που θα παίξω ένα ρόλο ιδιαίτερα σημαντικό για την πλοκή του θεατρικού έργου. Χίλια μπράβο στον Στέφανο για αυτό που μας προσφέρει αυτά τα 8 χρόνια και σε όλα τα παιδιά που τον βοηθούν.

 

Δεν θα μπορούσα να σε αφήσω χωρίς να μου δώσεις και εσύ ένα μήνυμα για το καλοκαίρι! Για να σε δω!

Εύχομαι να περάσουμε όλοι υπέροχα και να χαρούμε την κάθε μας στιγμή στο χωριουδάκι μας. Εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι μπορώ, μιας και συμμετέχω και στο Τμήμα Νέων, για να προσφέρω στους Φωτεινιώτες γέλιο και χαρά που θα θυμούνται μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Έγραψα;

 

Έγραψες! Αυτός ήταν ο «Κόψας» κυρίες και κύριοι. Θέλω να τον ευχαριστήσω που μου ανοίχτηκε και μου έδωσε τη δυνατότητα να σας τον γνωρίσω.

Όσον αφορά εσάς, μπορείτε να στέλνετε τα σχόλια σας και τις προτάσεις σας στην ιστοσελίδα, στην καρτέλα «Η Άποψή σας», ή στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βασίλη Λάμη για τη βοήθειά του με την επιμέλεια του κειμένου.
Η επόμενη συνέντευξη έρχεται και πολλοί θα τη χαρακτήριζαν αρκετά σκοτεινή…
Τα φιλιά μου!