Χρήστος Γ. Καραθάνος

                                                                                                                                                           03/11/19,Αθήνα

"After εθνική επέτειο" καλησπέρες σε όλες και όλους.


Καλό μήνα αγάπες, εδώ είμαστε πάλι μετά την διακοπή μας λόγω της εθνικής επετείου του ΟΧΙ. Σήμερα έχω την τιμή και την χαρά να μιλήσω με ένα αγόρι που οι συνθήκες διαβίωσης του γρήγορα τον έκαναν άντρα. Είναι ένας πολύ καλός μου φίλος και σιχαίνομαι το γεγονός ότι δεν μένει στην Ελλάδα μαζί μας. Τον έχετε γνωρίσει όλοι από την καλή και την ανάποδη. Κοντά μας σήμερα ,ο καλός σε ότι και αν κάνει, «Βασιλιάς της βόλτας»!

 

Καλησπέρα! Τίνος είσαι εσύ;;;

 

Προτού συστηθώ θα ήθελα να καλησπερίσω και εγώ με τη σειρά μου όσους διαβάζουν τη συνέντευξη μου! Εγώ λοιπόν είμαι ο Χρήστος Καραθάνος, της Φωτεινής Κασσελούρη και του Γεωργίου Καραθάνου! Έχω την τύχη και οι δυο μου γονείς να κατάγονται από το Φωτεινό, επομένως όλοι μου οι παππούδες σας είναι γνωστοί! Η μια μου γιαγιά ήταν η Βασιλική Καραθάνου και ο ένας μου παππούς είναι ο Ευάγγελος Καραθάνος! Την άλλη μου γιαγιά την λένε Βασιλική Κασσελούρη και τον άλλον μου παππού τον έλεγαν Χρήστο Κασσελούρη! Είμαι 22 χρονών και ζω στο Κρέφελντ, στη Γερμανία.

 

Πριν πούμε τα μελλοντικά σου σχέδια, πέρασες καλά φέτος το καλοκαίρι στο χωριό;

 

Για εμένα η λέξη Φωτεινό είναι στενά συνδεμένη με την ξεγνοιασιά και την ηρεμία(όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας). Επομένως όπως και κάθε χρόνο οι διακοπές μου σε αυτό το μέρος ήταν μοναδικές! Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι θα συνεχίσω να έρχομαι για πολλά χρόνια ακόμα για να βλέπω τόσο τους δικούς μου όσο και όλα τα παιδιά που έχουμε μεγαλώσει μαζί!

 

Χρήστο που πιστεύεις ότι θα είσαι σε 3 χρόνια από τώρα;

 

Για όσους δεν το γνωρίζουν έχουμε μια οικογενειακή επιχείρηση στην οποία εργάζομαι και εγώ τα τελευταία 8 χρόνια! Μελλοντικά σκέφτομαι να ξεκινήσω κάτι δικό μου στη Γερμανία, βασισμένο στην τωρινή μας επιχείρηση καθώς θεωρώ ότι θα έχω την απαιτούμενη εμπειρία! Αν με ρωτάς όμως πού με φαντάζομαι, θα σου απαντούσα, στην Ελλάδα! Αυτό όμως μου φαίνεται πολύ δύσκολο για ευνόητους λόγους!

 

Πόσο δύσκολο είναι για έναν Φωτεινιώτη να μένει σε άλλη χώρα και να έρχεται μόνο τα καλοκαίρια;

 

Καλή αυτή η ερώτηση.. Έχοντας τα χαρακτηριστικά του Έλληνα, όντως το να μένεις στη Γερμανία είναι ας πούμε «δύσκολη υπόθεση». Η καθημερινότητα διαφέρει στις δυο χώρες σε πολλά επίπεδα! Ευτυχώς τα τελευταία δύο χρόνια είμαι στην Ελλάδα πιο συχνά κάτι που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο αφού η καρδιά μου ανήκει εκεί!!

 

Θα ήθελες να δώσεις ένα μήνυμα στους Φωτεινιώτες;

 

Είχα διαβάσει μια φράση του Καζαντζάκη που μου άρεσε πολύ! «Όπου αστοχήσεις, γύρισε και όπου πετύχεις, φύγε.» Να μην πάψετε να παλεύετε για τα όνειρα σας και ακόμα και να αποτύχετε να συνεχίζετε μέχρι να τα καταφέρετε! Και όταν πετύχετε τον στόχο σας να θέτετε τον επόμενο και να πηγαίνετε δυναμικά προς την επίτευξη του χωρίς να μένετε στο ένα σας επίτευγμα!

 

Νομίζω συμμερίζομαι την γνώμη όλων σας ότι αυτός ο άνθρωπος αξίζει πολλές επιτυχίες και του τις εύχομαι ολόψυχα. Τον ευχαριστώ πολύ που μου ανοίχτηκε και τον γνωρίσαμε.

 

Όσον αφορά εσάς, μπορείτε να στέλνετε τα σχόλια σας και τις προτάσεις σας στην ιστοσελίδα, στην καρτέλα η άποψη σας, ή στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook.
H επόμενη συνέντευξη δύσκολα θα έρθει…Αλλά θα προσπαθήσει...
Τα φιλιά μου!