Χρήστος Ι. Κασσελούρης

                                                                                                                                                           29/9/19,Αθήνα

"Πάει και ο Σεπτέμβριος"  καλησπέρες σε όλες και όλους.

Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενος διότι θα μιλήσω με έναν πολλά υποσχόμενο νεαρό στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Πρόκειται για έναν πολύ έξυπνο τύπο που πολύ συχνά γίνεται χαλί να τον πατήσεις. Ανταγωνιστικός στην «Monopoly» , καλός στο μπάσκετ και πάνω απ’ όλα ένα πολύ καλό παιδί.
Ας γνωρίσουμε λοιπόν τον δικό μας «Γύπα»!


Καλησπέρα! Τίνος είσαι εσύ;;;

 

Είμαι ο Χρηστός Κασσελούρης - Τσεκλένης της Όλγας Κασσελούρη και του Ιωάννη Τσεκλένη. Η γιαγιά μου είναι η Χρυσούλα Κασσελούρη και ο πάππους μου είναι ο Παντελής Κασσελούρης. Είμαι 19 χρονών, σπουδάζω γεωλογία στο πανεπιστήμιο της Πάτρας και ελπίζω να γίνω ένας εξαιρετικός επιστήμονας στον τομέα της γεωλογίας ή της φυσικής μέσω της γεωλογίας.

 

Γιατί επέλεξες να ακολουθήσεις τον κλάδο της γεωλογίας;

 

Όταν ήμουν μικρός μου άρεσε να ψάχνω και να μαθαίνω πως λειτουργεί ο κόσμος και πιο συγκριμένα οι νομοί της φύσης και του διαστήματος από τον πιο απλό τρόπο μέχρι τον πιο σύνθετο. Για παράδειγμα προσπαθούσα να κατανοήσω πως πετάνε τα αεροπλάνα και πως ένα τόσο βαρύ μέσο μεταφοράς όπως το πλοίο δεν βουλιάζει, μέχρι το τι είναι τα αστέρια και πως οι πλάνητες εκτελούν ομαλή κυκλική κίνηση. Τότε κατάλαβα ότι ήθελα να γίνω επιστήμονας, ώστε να μπορέσω και εγώ ο ίδιος να  εξερευνήσω το διάστημα  αλλά και να το κατανοήσω όπως επίσης και να το εξηγήσω στους ανθρώπους που δεν ξέρουν ή δεν μπορούν να το καταλάβουν. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να ακολουθήσω τον κλάδο της γεωλογίας γιατί ήταν η δεύτερη επιλογή μου στον άθλο των Πανελληνίων. Η πρώτη μου επιλογή ήταν το Φυσικό Πανεπιστήμιο αλλά δεν κατάφερα να περάσω, όμως τελικά χαίρομαι που πέρασα στο Γεωλογικό γιατί έμαθα ότι μπορώ να κάνω μεταπτυχιακό στην Αστροφυσική και να γίνω αυτό που θέλω μέσω της γεωλογίας.

 

Θεωρείς ότι οι δύο εβδομάδες διακοπών στο χωριό το καλοκαίρι είναι αρκετές για εσένα;

 

Δεν πηγαίνω πολύ συχνά στο χωριό το Πάσχα και τα Χριστούγεννα. Όσες φορές έχω πάει το καλοκαίρι, η αλήθεια είναι ότι οι 2 εβδομάδες δεν είναι αρκετές για να κάνεις όλες αυτές τις δραστηριότητες και αυτό σε στεναχωρεί. Όμως ακόμα και σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα περνάς υπέροχα και φεύγεις χαρούμενος και ξεκούραστος.

 

Μπορείς να μας πεις ένα μέρος, από το χωριό, ξεχωριστό για σένα και γιατί;

 

Ένα ξεχωριστό μέρος για μένα από το χωριό είναι το σχολείο. Γιατί  όταν μαζευόμαστε όλοι μαζί το βράδυ συζητάμε, γελάμε, παίζουμε επιτραπέζια, λύνουμε γρίφους και βλέπουμε πολλές ταινίες. Όμως εκτός από όλα αυτά κάτι άλλο που κάνουμε με τον Στέφανο τον Αναγνωστόπουλο και μου αρέσει εξίσου το ίδιο είναι όταν δεν έχει πολλά φώτα ή συννεφιά  βγάζουμε έξω το τηλεσκόπιο και προσπαθούμε να βρούμε και να παρατηρήσουμε τους πλάνητες και τα αστέρια του ηλιακού μας συστήματος.

 
Θα ήθελες να δώσεις ένα μήνυμα στους Φωτεινιώτες;

 

Το Φωτεινό για μένα αλλά και για όλους τους Φωτεινιώτες θα πρέπει να  είναι ένας προορισμός χαλάρωσης αλλά και ένας προορισμός που θα τους οδηγεί μακριά από τα άγχη της πόλης. 

 

Αυτός ήταν ο Χρήστος αγαπητοί μου, τον ευχαριστώ πολύ και του εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχει πολλές επιτυχίες στην ζωή του!


Όσον αφορά εσάς, μπορείτε να στέλνετε τα σχόλια σας και τις προτάσεις σας στην ιστοσελίδα, στην καρτέλα η άποψη σας, ή στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook.
H επόμενη συνέντευξη… Ποια να διαλέξω άραγε;
Τα φιλιά μου!